Wie niet sterk is moet slim zijn

FAQ

Waar kan ik me inschrijven voor de eindbijeenkomsten?

U kunt zich aanmelden via deze link.

 

Waar vinden de eindbijeenkomsten plaats?

De bijeenkomsten van maandag 6 februari vinden plaats in zaal F1.11 van het Langeveldgebouw op de Uithof in Utrecht. Alle andere bijeenkomsten zijn in zaal 108 van het Unnikgebouw.

Openbaar Vervoer. Voor beide locaties kunt u vanaf Utrecht Centraal station bus 12(s) of bus 28 nemen. De bussen vetrekken elke 3 tot 5 minuten. De busreis duurt ongeveer 20 minuten. U kunt uitstappen bij de halte ‘Heidelberglaan’. Loop vervolgens zo’n 200 meter terug in de richting van waar de bus vandaan kwam. U staat dan als het goed is voor het Langeveldgebouw (roodkleurig gebouw boven de SPAR). Om bij het ‘W.C. van Unnik gebouw’ te komen (het hoogste gebouw op de Uithof) steekt u hier de busbaan over. Bij de receptie zal u verder geholpen worden.

Met de auto. Navigeer op het adres van de parkeergarage op de Campus: Cambridgelaan 108, 3584 CE Utrecht. Deze parkeergarage is slechts één minuut lopen van zowel het Langeveldgebouw als het Unnikgebouw en biedt de grootste hoeveelheid parkeerplaatsen op de Uithof. Wanneer u de parkeergarage verlaat via de uitgang aan de Heidelberglaan, dien u linksaf te slaan. Na ongeveer 200 meter vindt u de ingang van het ‘Martinus J. Langeveld gebouw’. Om bij het ‘W.C. van Unnik gebouw’ te komen (dit is het hoogste gebouw op de campus, dus niet te missen) steekt u de busbaan over. Bij de receptie zal u verder geholpen worden.

U heeft vandaag wel het gedrag uitgevoerd (bijv. gesport of groente gegeten), maar niet zoveel als u zich had voorgenomen. Hoe beantwoordt u nu de vragen?

Het gaat bij de vragen altijd om wat u zich aan het begin van dit onderzoek heeft voorgenomen. Heeft u zich bijvoorbeeld voorgenomen om bij het avondeten een bepaalde hoeveelheid groente te eten? Dan heeft u uw voornemen behaald wanneer u tijdens het avondeten minimaal die hoeveelheid groente heeft gegeten. Is dat inderdaad gelukt, dan vult u voor die dag ‘ja’ in. Heeft u het gedrag (bijvoorbeeld groente eten) wel uitgevoerd, maar in mindere mate dan u zich had voorgenomen aan het begin van dit onderzoek, dan vult u ‘nee’ in.

 

Waarom begint de timer in de ren-je-rot taak al te lopen voordat de plaatjes zichtbaar zijn?

De reden hiervoor is dat we u willen stimuleren om zo snel mogelijk naar één van de plaatjes te bewegen en gaandeweg te beslissen waarheen (in plaats van eerst een beslissing te maken en dan pas te bewegen). De plaatjes zouden meteen moeten verschijnen zodra u begint het icoontje te bewegen.

 

Wat moet ik meenemen naar de informatiebijeenkomsten?

Het enige dat u mee hoeft te nemen zijn:

  • Uw smartphone (minimaal Android versie 4.4 (Kitkat) / iPhone 4s, of nieuwer)
  • Uw persoonlijke toegangscode*
  • Eventueel een leesbril

*Mocht u uw toegangscode zijn vergeten, geen probleem! Wij kunnen uw code ook nog voor u terugzoeken.

 

 

U wilt graag deelnemen aan deze studie, maar u bent niet uitgenodigd?

Iedereen tussen de 18-65 jaar is van harte welkom om mee te doen aan ons onderzoek. U kunt dus ook samen met uw familieleden, vrienden of kennissen meedoen. Ter bevestiging van uw aanmelding heeft u een persoonlijke toegangscode nodig die u in het aanmeldformulier kunt laten aanmaken. Bewaar deze code goed!

 

U bent student aan de Universiteit Utrecht en vraagt zich af of u proefpersoonuren kunt krijgen voor deelname aan dit onderzoek?

Jazeker! Door deel te nemen aan dit onderzoek kunt u als student niet alleen werken aan uw goede voornemens, maar ook zelf ervaren wat onderzoek doen precies inhoudt. Als student aan de Universiteit Utrecht kunt u daarom voor deelname aan dit onderzoek na afloop 12 proefpersoonuren krijgen.

 

U wilt graag deelnemen aan deze studie, maar u heeft geen smartphone?

De testjes waarmee we onder andere meten in hoeverre uw gedrag een gewoonte is, hebben we voor het gemak van onze deelnemers geschikt gemaakt voor afname op een smartphone. Om de resultaten van deelnemers goed te kunnen vergelijken kunnen de testjes niet op een gewone computer of tablet worden gedaan, omdat de testjes er dan heel anders uit zien. U kunt dus alleen meedoen als u een smartphone heeft. Heeft u geen smartphone, neem dan contact met ons op. Wij hebben enkele smartphones te leen.

 

Hoe worden deelnemers voor dit onderzoek geworven?

Voor dit onderzoek hebben wij onder andere uitnodigingen verstuurd naar 2000 inwoners van de Gemeente Utrecht. Hiervoor zijn door de Gemeente Utrecht op willekeurige basis 2000 inwoners geselecteerd uit het bevolkingsregister. De namen en adressen die wij hebben verkregen zullen niet met derden worden gedeeld en worden alleen gebruikt om mensen voor dit onderzoek uit te nodigen. Verder hebben wij deelnemers geworven op een aantal festivals, bij lezingen, en via verschillende (social) media.