Wie niet sterk is moet slim zijn

NIEUWSBRIEF

Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief!

De locatie van de eindbijeenkomsten is bekend!

Alle bijeenkomsten in januari en februari zullen plaatsvinden in Unnik 108, met uitzondering van de bijeenkomsten op woensdagmiddag 25 januari (deze vinden plaats in Unnik 103). Meer informatie over hoe u daar kunt komen vindt u hier. We kijken uit naar uw komst!

 

nieuwsbrief1

De eerste editie van onze nieuwsbrief is verzonden!

Vrijdag 11 november is de eerste editie van onze nieuwsbrief verzonden. Hierin staat een aantal feitjes, aankondigingen en een verzoek aan u. Ben u nieuwsgierig naar de inhoud? Klik dan hier.

 

boekenDe boeken zijn verstuurd!

1 november zijn de boeken verstuurd. Iedereen die zich heeft aangemeld om deel te nemen aan het onderzoek maakte kans op het boek ‘De grote voedselverleiding’ van professor Denise de Ridder. Mocht u een van de gelukkigen zijn, dan ontvangt u het boek dus deze week! Alvast gefeliciteerd voor de winnaars! Voor een passage uit het boek, zie onze facebook-post.

ogendicht

Wie wint wedstrijd ogen dicht houden?

30 september staan we op het Betweterfestival in Tivoli waar u uw wilskracht kunt laten meten (Lees hier meer over deze wilskrachtmeting)! Wilt u een sterkere wilskracht? Of wilt u het uzelf wat gemakkelijker maken? Doe dan mee aan ons onderzoek en maak van uw goede voornemens een goede gewoonte! Aanmelden kan nog tot 10 oktober.

food-eating-candy-chocolate-largeExcuus Truus

Mensen willen zichzelf weleens voor de gek houden wanneer ze verleid worden om te breken met hun goede voornemens om bijvoorbeeld af te vallen of geld te sparen. Door excuses te gebruiken (‘één keer kan geen kwaad’) lijkt het alsof het ok is om toch dat taartje te eten of die dure broek te kopen en wordt er minder schuldgevoel ervaren. Soms kan dit geen kwaad en geeft het je de energie die je nodig hebt om aan je vervolgens weer aan je voornemens te houden. Maar pas op, je moet dus wel de draad weer oppakken!

bread-food-salad-sandwich-largeVetarm dieet leidt niet altijd tot gewichtsverlies

Onderzoek aan de Universiteit van Barcelona geeft aan dat een vetarm dieet niet altijd leidt tot gewichtsverlies. Volgens de onderzoekers zijn mensen teveel bezig met calorieen, waardoor ze sneller kiezen voor vetarme producten die vaak rijk zijn aan zetmeel en suikers, terwijl producten met gezonde vetten, zoals noten en plantaardige olie, als ongezond worden gezien. De onderzoekers hopen dat de focus op calorie-inname afneemt en meer komt te liggen op de kwaliteit van voedsel.

 

7732829512_d6b419cc1f_cGezondheid en relaties belangrijker voor ervaren geluk dan geld

Het hebben van een goede gezondheid, relaties en werk is belangrijker voor het ervaren van geluk dan geld, zo blijkt uit het onderzoek Sociale samenhang & Welzijn 2015 van het CBS.